Graziella 1967

A három hangszedős Tornado-t követte, a Graziella egy vagy kettő hangszedővel. A jellegzetes Jolana Bigsby tremoló, a test és a nyak formája is azonos. Elektronikája a legegyszerűbb alapkapcsolás, viszont korrekt! Érdekesség a hangszín potméter helyén lévő                  hangszín kapcsoló. Bár egy single hangszedője van, a kapcsolóval        nyaki és hídi  hangszín is állítható.                                                                              Húrláb lehet a Tornadó-ból megismert tremolós, vagy a betűs is.      A híd is készült a Tornadó féle és a Star sorozaton használtakkal is.    Súlya : 3.05 kg

Az enyém különlegessége, hogy egy hangszedős. Még képet is alig találok róla máshol. Csak a testet és a nyakat a kulcsokkal együtt sikerült megvásárolnom, így árulták.
A testbe korábban valaki egy téglalap alakú lyukat vágott a kapcsolóknak, gondolom Tornado-t (vagy valami hasonlót) akart belőle készíteni. Akkor kezdett igazán érdekelni amikor rájöttem, hogy mennyire ritka  az egy hangszedős változat. (Később hozzá-          jutottam egy jobb állapotúhoz.) Bár a festése ennek is rossz volt.Apránként sikerült a hiányzó alkatrészeket beszerezni. (2 év alatt)
A szegélyek rendben voltak, csak a lyukat kellett eltüntetni. Az eredmény egy kényelmes nyakú, könnyen játszható, tiszta hangú hangszer.

Egy előző,  humbuckeres verzió a kedvenc gyakorló gitárom volt.
Festése: alapozás nitro szórógitt- csiszolás – 2K alapozó – csiszolás – 2K bázis festék (fekete és piros) – 2K lakk.

A végeredmény a képen látható !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük